Vladimir Kovačević: Zamrznut konflikt i odlaganje rešenja nije donelo bolji status kosovskim Srbima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Predsednik Nove stranke - Da se struka pita Vladimir Kovačević, Foto: BetaPhoto/Pres-sluzba NS - D2SP

Predsednik Nove – Da se struka pita Vladimir Kovačević izjavio je danas da ta stranka “sa velikim iščekivanjem” očekuje da čuje šta je stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića “povodom kompleksne situacije u kojoj se kao zemlja nalazimo”, nakon “neprijatnog” francusko-nemačkog predloga o Kosovu.

Kovačević je u pisanoj izjavi naveo da je stav stranke da “zamrznut konflikt i odlaganje rešavanja kosovskog pitanja, iz ugla protoka vremena, nisu doneli ništa bolji status niti kosovskim Srbima niti Srbiji 20 godina kasnije”.

On je dodao da se stranka Nova – Da se struka pita zalaže za “suočavanje sa posledicama odlaganja i guranja zamrznutog konflikta u naručje generacija koje su prinuđene da rešavaju sve, za šta hrabrost nisu imale starije generacije pre nas”.

“Malo šta je, čini se, ostalo za biranje. Preostaje nam jedino da teret neodgovornosti onih pre nas pretvorimo u sopstvenu hrabrost za iznalaženje platforme da buduće generacije i naša deca imaju šansu da ostvare bolji život kakav mi nismo mogli”, rekao je Kovačević.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x