VOICE: Radnike iz Vijetname i Kine na gradilištu Linglonga zamenili Indijci i Turci

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube/ Građanski preokret
Podelite vest

 Oko 50 radnika iz Indije i Turske stiglo je na gradilište kineske fabrike guma Linglong u Zrenjaninu, gde su zamenili radnike iz Vijetnama i Kine, piše istraživački portal VOICE iz Novog Sada.

“Kineski menadžeri su veoma strogi i ne rešavaju probleme kao što je smeštaj ili hrana kada im se obratimo. Suočavamo se sa problemima i posledicama, ali nemamo rešenja. Od zaštitne opreme imamo samo šlemove. Cipele smo doneli iz Indije”, rekao je za VOICE jedan od radnika.

Dodao je da ih je za posao regrutovao “agent”, a za angažman u Srbiji bilo je potrebno da plate 5.000 evra.

Objasnio je da su se za tu svrhu svi zadužili u bankama budući da im je prosečna plata kod kuće 700 evra i naveo da ono što zarade u Zrenjaninu, šalju Western Unionom svojim porodicama.

Na pitanja u vezi sa organizacijom posla, završetku gradnje fabrike i početku proizvodnje guma u zrenjaninskoj industrijskoj zoni “Jugoistok”, radnici su odgovorili da ne znaju ništa.

Dodali su da im je kompanija najpre uzela pasoše koje je im je na zahtev vratila i naveli da im je dozvoljeno da se slobodno kreću.

Međutim, oni se neće dugo zadržati u Zrenjaninu,  otići će u Novi Sad, pri čemu im nije tačno rečeno na koje gradilište, piše VOICE.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x