Vojni sindikat: Prestati sa zloupotrebom vojske u političke svrhe

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Vojni sindikat Srbije pozvao je danas Ministarstvo odbrane da “umesto u dnevno-političke svrhe”, medije u sastavu tog resora upotrebi za popularizaciju vojnog poziva.

Sindikat je u saopštenju upozorio se mediji Ministarstva odbrane “decenijama” koriste za “samopromovisanje pojedinaca, političkih stranaka i pojedinih privatnih medija” što je, kako se navodi, zabranjeno zakonom.

“Korišćenje medija Ministarstva odbrane u dnevnopolitičke svrhe nije od juče. Na žalost to traje već, može se reći decenijama. Pripadnici Vojske Srbije su neslaganje sa ovim pokazali i masovnim odustajanjem od pretplate na magazin „Odbrana“.”

“Pozivamo Ministarstvo odbrane da svoju uredjivačku politiku dovede na minimalni nivo ozbiljnosti i iskoristi medijski prostor za popularizaciju vojnog poziva kroz izveštavanja o naučnim dostignućima institucija u okviru Ministarstva odbrane, promovisanjem vidova, rodova i službi u Vojsci Srbije, podsećanjima na bogatu tradiciju i junaštvo našeg naroda”, piše u saopštenju.

Navodeći da je “devastacija vojske višedecenijska pojava”, iz Vojnog sindikata su ocenili da “i dalje nema realnih pokazatelja bilo kakvog sveukupnog boljitka u Vojsci Srbije”.

“Još jednom pozivamo PR službu Minstarstva odbrane i samog ministra odbrane, da prekinu sa zloupotrebom medijskog prostora i vrate se u okvire izveštavanja o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, te da prekinu sa samopromovisanjem pojedinaca, političkih stranaka i pojedinih privatnih medija , jer je to između ostalog, zabranjeno zakonom. Umesto ličnih političkih obračuna više bi smo voleli da čujemo na koji način je ministar rešio ili će da rešava status profesionalnih pripadnika vojske, da li razgovara sa njihovim predstavnicima o kolektivnom ugovoru i brojnim problemima koji ih u ovom trenutku muče”, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x