Vojni sindikat: VBA da se bavi obavezama iz svog domena a ne ometanjem sindikata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vojska Srbije
Podelite vest

Vojni sindikat Srbije pozvao je danas Vojnobezbednosnu agenciju (VBA) da se umesto pokušaja “ometanja i sprečavanja delovanja” tog sindikata, “preorijentiše na obaveze iz svog domena”.

Sindikat je u saopštenju predložio VBA da ukoliko ima “višak angažovanog osoblja” za obavljanje aktivnosti iz sopstvenih nadležnosti, “ostale preusmeri zajedno sa komandatima jedinica na zadatke u jedinicama Vojske Srbije i time pomogne svojim kolegama”.

“Trenutno je potrebna pomoć u obavljanju čuvarske službe, službe dežurstva, zadatke na bazama, a mogu se aktivno uključiti i u održavanje kolektivnih prostorija, toaleta i uređenju kruga vojnih objekata. Imajući u vidu da su svi nekog stručnog VES-a, mogu se pridružiti posadama borbenih vozila koje su nepopunjene, streljačkim odeljenjima, kuvarima i osoblju u vojničkim restoranima, službama održavanja”, naveli su iz Vojnog sindikata.

Ocenili su da bi time bio smanjen utrošak budžetskih sredstava, da bi se “racionalno i pre svega zakonito angažovalo ljudstvo i iznad svega unapredio duh kolegijalnosti i motivisanost potčinjenih u sistemu odbrane”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x