Vojska pomaže u obezbeđenju vode na Pešterskoj visoravni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Bujanovac, 2.06.2022. - U bazi "Jug" i na poligonu "Borovac" je realizovana takticka vezba "Stit 05", tokom koje su provereni borbena spremnost i sposobnost jedinica Vojske Srbije deklarisanih za ucesce u multinacionalnim operacijama po Konceptu operativnih sposobnosti. (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE)

Vojska Srbije angažovana je na obezbeđenju pijaće vode za potrebe meštana šest sela na Pešterskoj visoravni, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

“U ovu svrhu Vojska Srbije je angažovala tri auto-cisterne, ukupnog kapaciteta od 13.000 litara vode, stvarajući tako uslove za sigurno snabdevanje lokalnog stanovništva i napajanje stoke kojoj je zbog suše pretilo uginuće”, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Vojske Srbije na molbu i poziv predsednika opštine Sjenica od subote dopremaju vodu i dopunjuju bunare i cisterne u selima Bioc, Buđevo, Dolići, Karajukića Bunari, Ostra i Rasno, a najavljeno je da će na terenu ostati dok bude bilo potrebe.

Prethodno je u selima na Pešterskoj visoravni Vojska Srbije angažovala inženjerijsku radnu grupu koja je u okviru projekta civilno-vojne saradnje ovog meseca radila na iskopavanju novih i uređenju i čišćenju postojećih pojila za stoku.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x