Vojvođanski klub: Nezadovoljstvo poljoprivrednika je posledica pogubnog odnosa vlasti prema agraru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Nezadovoljstvo poljoprivrednika kojem su Vojvođani svedočili proteklih dana opravdana je posledica neodgovornog i pogubnog odnosa aktuelnih vlasti prema agraru, ocenila je danas nevladina organizacija Vojvođanski klub.

Vojvođanski klub je u saopštenju za javnost ocenio da vlast nije učinila ništa da evropske agrarne fondove učini dostupnim domaćim poljoprivrednicima, niti je išta urađeno na povećanju procenta oranica pod navodnjavanjem, uprkos najavljivanim projektima i navodno arapskim kreditima i investitorima.

“Naprednjačka vlast je subvencije smanjila na manje od 40 evra po hektaru. Državno poljoprivredno zemljište otela je individualnim poljoprivrednim proizvođačima, od kojih su se mnogi i kreditno zadužili za mehanizaciju računajući na obradu tih parcela, i predala ga u ruke sebi bliskim pojedincima”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su, za razliku od mnogih evropskih zemalja jednako pogođenih sušama i najnovijom ratnom krizom, izostale i olakšice za nabavku đubriva i goriva, kao i svaka druga finansijska podrška.

“Žalosno je što malo ko danas u Srbiji uviđa da je jedina šansa za srpsku poljoprivredu stvaranje uslova za pun pristup Srbije evropskim agrarnim fondovima”, ocenjuje se u saopštenju.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x