Vranjskim lekarima potvrđene zatvorske kazne, suđenje trajalo 11 godina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Za nesavesno lečenje petogodišnje D.M. koja je preminula u vranjskoj bolnici pre 11 godina, specijalisti otorinolaringologu Darku Civkaroskom izrečena je pravnosnažno kazna zatvora od dve godine, a anesteziologu Slaviši Kanačkom godinu i po dana zatvora.

Time je potvrđena prvostepena presuda vranjskog suda, uz preinačenje u pogledu dužine trajanja zatvorske kazne, jer je Civkaroski nepravosnažno bio osuđen na tri, a Kanački na dve godine zatvora, objavili su mediji iz Vranja.

Suđenje je u ovom predmetu trajalo deset godina.

Pravnosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu preinačene su i u pogledu dužine trajanja smanjene mere zabrane obavljanja lekarskog poziva.

Umesto po pet godina, kako je bilo prema prvostepenoj presudi, oni po pravnosnažnoj neće moći da se bave svojom profesijom tokom tri godine, s tim da im se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u tu meru.

Na prvostepenu presudu Osnovnog suda u Vranju stranke u postupku imale su pravo žalbe Apelacionom sudu u Nišu, koje su iskoristile. Presuda je sada pravnosnažna, bez prava žalbe.

Lekari su optuženi u vezi sa slučajem smrti devojčice D.M (5) iz sela Ćukovac kod Vranja, na Dečjem odeljenju vranjske bolnice, koji se dogodio 8. januara 2011. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x