Vreme: Šapić nije prijavio da ima vilu u Trstu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Šapić, Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kupio je 2018. godine vilu u Trstu vrednu 820.000 evra a prekršio je zakon jer to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, piše nedeljnik “Vreme”.

Vreme u novom broju navodi da je tada predsednik opštine Novi Beograd živeo i radio u Beogradu, a sudeći po ugovoru na osnovu prebivališta u Trstu nameravao je da iskoristi umanjenje poreza.

U tekstu koje su napisali novinari Vremena i BIRN-a navedeno je da u zemljišnim knjigama piše da je Šapić vlasnik četiri nepokretnosti, od kojih je jedna vila od 399 kvadrata sa 13 soba,  da su novinari italijanskog “Il Piccola” obišli lokaciju, ali da joj nije moguće prići zbog kapije sa video nadzorom.

Druga nekretnina je garaža od 127 kvadrata, treća je pristupni put, a Šapić je i suvlasnik šume površine 6.200 kvadratnih metara, koja ima 30 vlasnika.

“Ništa od ovoga što se vidi u italijanskom katastru nema u registru domaće Agencije za sprečavanje korupcije. U poslednjem izveštaju koji je Šapić prosledio Agenciji 19. jula 2022. godine piše da od nepokretnosti ima dva stana, ali nijedan od njih ne odgovara kvadraturi u Trstu”, piše Vreme.

U tekstu je navedeno da gradonačelnik Beograda nije prijavio ni nedavno legalizovani objekat na Bežanijskoj kosi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x