Vučević i Momirović: Početkom 2022. godine od Novog Sada do Beograda brzim vozom za pola sata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilsutracija, Foto: O.S.R.
Podelite vest

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišli su radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Beograd-Novi Sad i najavili da će se početkom godine od Novog Sada do Beograda brzim vozom stizati za pola sata.

“Ova brza pruga će potpuno izmeniti narativ razvoja gradova na trasi. Reč je o izuzetno važnoj saobraćajnici i kada spojimo Budimpeštu sa Beogradom, preko Novog Sada, Srbija neće više biti ista, biće mnogo bolje mesto za život”, rekao je Vučević.

Prema Momirovićevim rečima, izgradnja brze pruge je “najkompleksniji investicioni poduhvat u Srbiji”, u kojem je tehnološka komponenta mnogo drugačija od svega što je do sada radjeno.

“Vozovi će ići 200 kilometara na sat i vreme putovanja izmedju Beograda i Novog Sada biće samo pola sata. Na realizaciji projekta angažovane su dve kineske kompanije, jedna ruska i brojne domaće kompanije. Gradimo novu infrastrukturu ove zemlje, obim investicija je rekordan i ne može da se meri ni sa jednim investicionim talasom u prošlosti”, rekao je Momirović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x