Vučević: Jasno smo kandidovali Šapića za gradonačelnika, ne vidim okolnost da se to promeni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Jutarnji Program TV Happy printscreen
Podelite vest

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je večeras, komentarišući navode Aleksandar Šapić neće biti izabran na mesto gradonačelnika Beograda iako je bio kandidat te stranke, da je SNS jasno izašla sa svojim predlogom.

“Ja ne vidim nijednu okolnost da se to promeni. Mi smo jasno izašli sa predlogom, kandidovali Aleksandra Šapića za našeg gradonačelnika”, rekao je Vučević za televiziju Juronjuz Srbija (Euronews).

Upitan kada se može očekivati formiranje vlasti u Beogradu, naveo je da će konstituisanje skupštine grada “morati da ide u bržem ritmu”.

“Grad Beograd je već 10 meseci u stanju privremenog funkcionisanja. U prevodu, to znači da grad Beograd nema budžet za ovu godinu, nego ima odluku o privremenom finansiranju”, dodao je Vučević, koji je i predsednik vlade Srbije.

Na pitanje šta se dešava u Nišu i ko će tamo moći da formira vlast, kazao je da se čeka završetak izbornih procedura i žalbi, kao i da ne može da zna da li će biti ponavljanja glasanja na određenim biračkim mestima, već će o tome odlučiti nadležni sudovi.

“Koliko sam razumeo moje kolege, da (možemo da formiramo većinu u gradu Nišu). Ako ostanu ovakvi rezultati, ako ne bude ponavljanja izbora ili neki drugi izborni rezultat”, dodao je on.

Komentarišući rezultate koje je u Nišu ostvarila grupa građana doktora Dragana Milića, kazao je da su građani glasali za opciju koja nije imala “antagonistički stav prema Aleksandru Vučiću i SNS na državnom nivou, već su imali primedbe na lokalnu samoupravu”.

“To je bio verovatno i jedan vid opomene lokalnim odborima SNS i SPS, da neke stvari moraju da poprave”, kazao je Vučević.

Naveo je i da ne razume zašto je Milić dobio otkaz na Medicinskom fakultetu u Nišu, uoči samih izbora.

“Nisam shvatio taj deo, kao da je neko radio njemu u korist. Ne ulazeći šta su razlozi, ali kao da je neko njemu radio u korist”, ocenio je Vučević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x