Vučević: Narodni pokret treba da ujedini različite političke stranke, ne dovodi do gašenja stranaka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da Narodni pokret, čije je formiranje najavio predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, treba da ujedini i različite političke stranke i ljude koji nisu članovi političkih partija, ali da “neće dovesti do gašenja stranaka”.

“Narodni pokret za Srbiju biće nova politička konotacija koja će ojačati poziciju Srbije. To nije uvod u vanredne parlamentarne izbore, ali to ne znači da ih neće biti, sve je stvar političkog dogovora”, rekao je Vučević za RTS.

Vučević, koji je i ministar odbrane, podsetio je da je Vučić pozvao sve koji vide Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu da se ujedine u jedan nadstranački pokret, a da će Skupština SNS-a 27. maja odlučivati o tom predlogu koji je “za sada ideja”.

Naveo je da će Narodni pokret biti “prodržavni, srpski, ne isključujući nijednu naciju”, i da treba da objedini sve koji vide Srbiju “kao stabilnu i slobodnu državu”, a da će “imati zajednički imenitelj – ljubav prema državi Srbiji”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x