Vučević: Niko ne može na silu da poništi izbornu volju građana, izgrednici će odgovarati

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Predsednik Srpska napredne stranke Srbije (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da niko neće moći da na silu sruši izbornu volju građana, inače bi izbori izgubili smisao.

“Izgrednici za nasilje će odgovarati, ko je hteo da zapali Skupštinu grada, napao policiju – odgovaraće, tu nema kompromisa”, rekao je za TV Prva Vučević, koji je i ministar odbrane, navodeći kako su tvrdnje iz opozicije da su izbori bili neregularni “dečija priča”.

Prema njegovim rečima, građani mogu da budu mirni i da veruju državnim institucijama jer one imaju odgovor na sve izazove, kao i da će zakon važiti za sve.

Vučević je rekao da je u događajima pred zgradom gradske skupštine policija bila više nego suzdržana.

“Da vas neko gađa tri sata šampitama a ne bakljama, ciglama, šipkama i svim i svačim, ne biste izdržali”, kazao je.

Na pitanje da li je u događaje umešan strani faktor, on je podsetio da je predsednik države Aleksandar Vučić najavio da će srpske službe bezbednosti ubrzo objaviti dokument o tome, pa treba sačekati, i dodao da se “mogu prepoznati nečiji otisci na određenim mestima, figurativno rečeno”.

“Ne želimo ‘Majdan’ u Srbiji, da Srbin puca na Srbina, da Srbin napada Srbina. Ne želimo bilo kakvo sukobljavanje među građanima”, rekao je.

Vučević, koji je učestvovao na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, čiji je član, naveo je da kosovski premijer Aljbin Kurti “nastavlja teror nad Srbima.

“Bojim se da neće stati, imaćemo veliki izazov oko toga”, rekao je Vučević.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x