Vučević: Niko ne želi vraćanje u prošlost, ali ni da prizna Kosovo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da su “crvene linije” Srbije u pregovorima oko Kosova “jasne” a to su po njegovim rečima, obavezno formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i nepriznavanje Kosova kao druge države i njegovog članstva u Ujedinjenim nacijama.

“Sve ostalo je predmet za razgovore”, rekao je Vučević za novosadski list Dnevnik.

Optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da će koristiti “najperfidnije i podmukle metode kako bi eventualno isprovocirao neki sukob, i Srbe nastavio da kriminalizuje i predstavlja kao loše momke”.

Upitan za izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odluka o Kosovu neće biti doneta mimo građana, Vučević je povodom spekulacija da li bi to značilo održavanje referenduma ili vanrednih parlamentarnih izbora, rekao da će biti upotrebljeni “svi demokratski potencijali” i da će “sve biti pred očima javnosti”.

Ministar je dodao da je nedavno podizanje borbene gotovosti vojske i policije na najviši stepen bila “poruka da će se preduzeti sve mere da se zaštiti srpski narod i sačuva Srbija”.

“To je bio odgovor na neposrednu ratnu pretnju i ono što čini Priština da bi ‘izvršila udar’ na sever Kosova i Metohije”, kazao je Vučević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x