Vučević: Nisam optimističan da će Beograd i Priština postići dogovor o Kosovu do kraja godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Gradski odbor SNS Novi Sad printscreen
Podelite vest

Ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je danas da nije optimističan da će Beograd i Priština postići dogovor o Kosovu i Metohiji do kraja godine. Vučić je rekao da bi voleo da ga vreme demantuje po tom pitanju.

“Nažalost, realnost je da će se pritisci na Srbe na Kosovu i Metohiji nastaviti, šalje se poruka da Srbi nisu poželjni na mestima gde vekovima žive. A nastaviće se pritisci i na Srbiju i po pitanju Kosova i po pitanju sankcija Rusiji”, rekao je Vučević za RTS.

Vučević je ocenio da poneke članice NATO-a podržavaju naoružavanje kosovskih bezbednosnih snaga, ali da ta informacija još uvek nije javna.

“Pokušavaju da srpsku imovinu prebace na Prištinu, to je jedinstvena agenda (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija (Albin) da Zajednica srpskih opština ostane bez ičega. Da se pleni imovina Srbije i srpske zajednice, kao i imovina Srpske pravoslavne crkve, žele da nas isčupaju iz korena, da pokažu da mi tu ne pripadamo. A ima nekad tu i prećutne saglasti međunarodne zajednice, da Priština nastavi tako da se ponaša”, rekao je Vučević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x