Vučević: Oluja tragičan događaj, ali veliki u smislu našeg nacionalnog jedinstva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas, uoči obeležavanja godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije Oluja, da je to bio tragičan događaj, ali da je on bio veliki u smislu srpskog nacionalnog jedinstva.

“To je veliki događaj u smislu našeg nacionalnog jedinstva, tragičan događaj i strašna nesreća koju je naš narod preživeo u Krajini, ali to mora da bude svesrpsko pomirenje i datum obeležavanja jedne tragedije koja nas mora kao pticu feniksa podići i voditi u bolje dane i sigurniju budućnost”, rekao je Vučević za televiziju Pink.

Delegacija Srbije danas putuje u Republiku Srpsku, gde će se, kako je naveo Vučević, deo ministara Vlade Srbije i predsednik Alesandar Vučić sastati sa rukovodstvom Republike Srpske i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem i dodao da će sutra biti održano 14 događaja u Banja Luci i Prijedoru.

“Ova dva dana će biti u duhu srpsko-srpskog dijaloga, po sporazumu o krvnom srodstvu, istom jeziku, kulturi, veri. Mislim da je to sasvim prirodno i ne treba to nikoga da uznemirava, mada nažalost vidim opet otrovne strelice u medijima iz regiona”, kazao je ministar.

Upitan o akciji Oluja, Vučević je rekao da o tome da li je to bilo etničko čišćenje “što vodi ka pravnom pojmu i definiciji genocida”, najbolje govore reči predsednika Hrvatske Franja Tuđmana.

“Njegove reči samo treba poslušati, videćete da je to bila akcija da se svi Srbi sa prostora tadašnje Krajine likvidiraju, proteraju i da se jednom za svagda, kako on kaže, reši srpsko pitanje”, naveo je Vučević.

Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji Oluja 1995. godine biće obeležen u petak, 4. avgusta u Prijedoru.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x