Vučević: Priština pravi svoju vojsku, pažljivo pratimo, to može da zapali celu kuću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da Priština naoružava svoje Kosovske snage bezbednosti moćnim sistemima kako bi ih transformisala u Vojsku Kosova, čime se “najflagrantnije “krši Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Kumanovski sporazum.

“Osim dronova, kao donacije Turske, dobili su i druge sisteme – haubice, minibacače, vrlo moćan protivoklopni sistem, ofanzivne sisteme. Svoje oficire i podoficire šalju na školovanje u različite zemlje NATO pakta, imaju i zajedničke vežbe”, rekao je Vučević za TV Prva.

Vučević je istakao da je očuvanje mira i stabilnosti nacionalni interes Srbije, da Srbija pobeđuje u miru, sa više dece, autoputevima, rastom standarda, investicijama”.

“Mi pažljivo gledamo šta je to što se dešava tu kod nas u dvorištu, a što može da zapali celu kuću”, naglasio je Vučević, navodeći da to oružje Prištine “ne može da se poredi sa vojnim potencijalom Vojske Srbije (VS), ali su to jasne naznake da imaju strategiju razvoja svoje vojske na Kosovu”.

S obzirom na to, rekao je da Srbija mora da postavlja svoje operativne planove, dodatno obučava VS i postavlja sisteme vojne opreme adekvatne potencijalnoj opasnosti.

Dodao je da “apsolutno imamo odgovor na to”.

On je istakao da ponašanje Prištine predstavlja bezbednosni rizik za našu državu, da “nema spavanja ni potcenjivanja, mi jesmo jači ali, to ne znači da ne razumemo i ne pratimo sve ono što se dešava oko nas”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x