Vučević (SNS): Nećemo tražiti povećanje izbornog cenzusa na pet odsto

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je vraćanje izbornog cenzusa na parlamentarnim izborima na pet odsto, umesto tri kako je sada, tema o kojoj može da se priča kada je reč o izbornim uslovima.

Vučević, koji je i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) je za televiziju Pink rekao da SNS ne želi da bude nekorektna i da se u tom delu izborni uslovi menjaju nekoliko meseci pred izbore.

Komentarišući navode u medijima da je “Beograd u konfrontaciji sa svim susedima”, Vučević je rekao da to nije tačno i da ne postoji “problem ni sa kim”.

O pregovorima sa Prištinom u Briselu Vučević je rekao da je “suština” politike kosovskog premijera Aljbina Kurtija (Albin) da “očisti Kosovo od Srba” a da je sve ostalo samo forma.

On je kazao da se Srbija naoružava defanzivnim, odbrambenim oružjem, ali da i pored toga ima problem da dobije ono što je kupila jer oružje ne može da se dopremi.

“Mi sad kupimo neko naoružanje, onda imamo problem isporučenja jer ostale države ne daju prelet aviona”, rekao je Vučević.

Ocenio je da će biti ostvaren “veliki napredak 2024. godine u opremanju Vojske Srbije”, kao i da su date “vrlo jasne direktive” šta do 2026. mora da se uradi za sveukupno opremanje vojske.

Vučević je naveo i da su otvoreni konkursi za prijem novih pripadnika u više specijalnih jedinica vojske, kao i u ostalim rodovima kopnene vojske

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x