Vučić: Čuvaćemo mir, ali ako zapuca albanski okupator stvar će biti potpuno drugačija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir nakon sukoba na severu Kosova i Metohije, ali da će “stvar biti potpuno drugačija” ako Albanci budu pucali na Srbe.

“Zapuca li albanski okupator, stvar će biti potpuno drugačija, to je stvar koju sam preneo svima u NATO”, rekao je Vučić novinarima u predsedništvu.

Naveo je da je Vojska Srbije rapsoredila snage “na mestima gde misle da je neophodno”.

“Mi ćemo noćas više mesta sa našim vojnicima obići, nećemo dozvoliti pogrom srpskog naroda”, kazao je on.

Pozvao je Srbe na Kosovu i Metohiji da ne ulaze u sukob sa NATO, jer prema njegovoj oceni, premijer Kosova Aljbin Kurti to najviše želi.

“Pozivam ih da kad protestuju, da li će to biti sutra, prekosutra, to je njihova odluka, jer znam da se neće pomiriti sa okupacijom svojih zgrada, svojih gradova i kuća, da to čine na miran način, baš kao što su i juče, da sede. Kada se na miran način suprotstavljaju albanskom okupatoru, tada niko ne može da ih pobedi”, rekao je Vučić.

Govoreći o povređenim Srbima, kazao je da najteže povrede ima 50-godišnjak iz Kosovske Mitrovice koga su albanske specijalne jedinice dva puta pogodile sa leđa i koji se nalazi na intenzivnoj nezi.

Vučić je naveo da veruje da će preživeti, ukoliko ne bude došlo do komplikacija.

Višestruke teške telesne povrede od udaraca dobio je bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović, kao i još jedan Srbin koji je zadobio više udaraca i povreda od gumenih metaka.

Naveo je da je najviše povređen 41 pripadnik Kfora, najviše iz mađarskog i italijanskog kontigenta, a da su trojica teže ranjeni.

“Nadamo se da nijedan nije životno ugrožen”, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x