Vučić danas u Tirani na samitu Ukrajina – jugoistočna Evropa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen A Tour of TIRANA, Capital of Albania | Is It Worth Visiting?
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas u Tirani na Samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, liderima 13 evropskih zemalja i zvaničnicima EU.

Domaćin samita u Palati kongresa u Tirani je albanski premijer Edi Rama kojie je izjavio da je cilj skupa da se pokaže podrška Albanije i regiona Ukrajini u ratu.

“U ovom delu demokratskog sveta nema problema sa podrškom Ukrajini, integritetu njene teritorije. Takođe, nema problema sa razumevanjem da Ukrajina ne vodi samo svoju bitku, već je značajna i izvan Ukrajine”, izjavio je Rama uoči samita.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pre početka samita u Palati kongresa u Tirani imaće bilateralni sastanak sa Ramom i delegacijom Albanije. Prema najavama albanskih medija, na samitu Ukrajina – jugoistočna Evropa učestvuje i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Učešće su, pored Vučića, potvrdili i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarodvski i predsednica Kosova Vjosa Osmani.

Lideri Zapadnog Balkana ostaće u Tirani i u četvrtak, 29. ferbuara na samitu posvećenom evropskim integracijama regiona i sprovođenju Plana rasta za Zapadni Balkan pod nazivom “Rast i konvergencija za Zapadni Balkan”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x