Vučić: Formirali smo timove, situacija u Ukrajini izazvala enormne skokove cena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Youtube kanal Potrošački savetnik
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je kriza u Ukrajini doprinela “enormnim” skokovima cena na tržištu i dodao da su danas formirani timovi koji će pratiti situaciju sa naftom.

“Danas smo formirali 10 timova, pratiće se situacija sa naftom i biće ljudi iz Ministarstva energetike i finansija, tim za žitarice i tim za svu ostalu hranu i neophodne potrepštine. Narodna banka vodiće tim za praćenje svih finansijskih operacija”, kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

Cena gasa je danas “otišla u nebesa”, naglasio je predsednik, jer je Nemačka počela da kupuje ogromne količine gasa.

“Potražnja je bila na nivou 1,5 milijarde, a sa transportom to su besmislene cene, nemoguće za najrazvijenije zemlje”, rekao je on i dodao da Srbija trenutno ima 123,6 miliona kubnih metara gasa.

On je kazao da energetski sektor nije pod takvim sankcijama, ali da je to “samo trenutna” situacija, pošto se sve menja “iz časa u čas”.

“Sada imamo nafte za više od dva meseca, da nigde ništa ne nabavljamo, pa nema potrebe za strahom, a u narednih 15 dana hoćemo ‘do čepa’ napunimo sva naša skladišta, i to će koštati oko 115 miliona evra”, rekao je Vučić.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x