Vučić: Građani predali oko 13.500 komada oružja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su građani od 8. maja do danas predali oko 13.500 komada oružja i oko 2.000 komada raznih minsko eksplozivnih sredstava.

On je u mestu Duvanište, na prikazu neregistrovanog oružja i municije kazao da je među oružjem predatom policijskim stanicama, bilo i oko 1.750 raznih ručnih bombi, granata i ručnih bačača.

Vučić, koji je s ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem obišao predato oružje, zahvalio je građanim na odgovornosti, ali i policiji na angažovanju.

Prema njegovim rečima, građani su predavali policiji i automatske i snajperske puške.

“Ponosan sam na ovu akciju, na rezultate i to je potrebno zbog veće sigurnosti naših građana”, kazao je on.

Kazao je da država mora da uradi sve na povećeanju bezbednosti posle dve tragedije, te ukazao da će to biti i urađeno uz pomoć, kako je kazao “snažnih mera” Vlade Srbije.

Najavio je i da će posle 8. juna, do kada nelegalno oružje i municija mogu biti predati policiji bez ikakvih posledica, uslediti represivne mere prema onima koji ga nelegalno poseduju.

Dodao je da su lovci i lovačka udruženje “nešto sasvim drugo”, te da država ima potrebu za njima.

Građani od 8. maja do 8. juna, mogu bez krivičnih i bilo kojih drugih posledica, da neregistrovano oružje i eksplozivna sredstva predaju najbližoj policijskoj stanici.

Omogućeno im je i da pozovu policiju da preuzme neregistrovano oružje i minsko esksplozivne naprave, a može biti predato i legalno naoružanje.

Tokom tog perioda, kako je ranije saopštio MUP, građani ne moraju dokazivati poreklo oružja.

Akcija je pokrenuta posle dva masovna ubistava, u beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar” i selima u okolini Mladenovca i Smedereva, u kojima je stradalo 17, a ranjena 21 osoba.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x