Vučić iz Grčke: LNG važan za ceo Balkan, hvala Evropskoj uniji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BETA video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na svečanosti početka izgradnje terminala za tečni prirodan gas (LNG) u Aleksandrupolisu, u Grčkoj, da je to važno “za celu regiju, ceo Balkan”, navodeći da je kao i mnogi drugi bio skeptik verujući da će za tako nešto trebati godine.

“Sada kada pogledam da je ovo urađeno, veoma smo zahvalni i spremni smo da preuzmemo velike količine gasa u budućnosti. Treba da poboljšamo gasnu infrastukturu u našoj zemlji i da gradimo sisteme za povezivanje sa bugarskim prijateljima, tada ćemo moći da prihvatimo velike količine gasa”, rekao je Vučić u govoru na svečanosti s grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom (Charles Michel).

Vučić je istakao da je taj poduhvat važan za zemlje koje su u njega uključene, navodeći da je potrebno da nastave da “brinu jedni o drugima”, “duboko zahvaljujući” Evropskoj uniji (EU) jer ga je značajno finansirala.

“Možemo mnogo da uradimo zajedno, trenutno je najveće energetsko pitanje. Nadam se da ćemo naći dobra rešenja za evropski i naš narod. Lepo je napraviti ceremoniju za javnost, ali je bitno da poboljšamo standard naših građana. Uz podršku EU uspećemo da to sve postignemo”, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x