Vučić: Izjave koje sam pročitao potvrđuju navode Marice Mihajlović o akušerskom nasilju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije izjavio je danas da je o slučaju akušerskog nasilja u kome je, prema tvrdnjama porodilje Marice Mihajlović iz Šida zbog greške lekara stradala njena novorođena beba, “pročitao sve što mi je bilo dostupno”, i da izjave koje je pročitao potvrđuju njene navode o akušerskom nasilju.

Vučić je, prilikom prijema Marice Mihajlović i njenog supruga Danijela Novakova u predsedništvu, rekao da veruje da će to što je ona iznela u javnost detalje akušerskog nasilja koje je pretrpela, doprineti da “time makar za neke buduće slučajeve ispravljamo, da se neke slične stvari ne bi ponovile”.

“Žao mi je zbog svega što ste prošli i žao mi je zbog posledica. Nadam se da će sve što ste rekli, i na šta ste nas upozorili, doprineti da možda još veću pažnju (u porodilištima) usmere ka onim životima koji su nam najvažniji, a vama hvala na hrabrosti. Iz ovoga što sam video, video sam da su sve babice bile veoma fer i u najvećem delu potvrdile ono što ste vi govorili”, rekao je Vučić Mihajlovićki.

Vučić je rekao da će država pomoći finansijski bračnom paru, dok je zaposlene u porodilištima pozvao da u svakom trenutku “budu 100 procentno posvećeni majkama i deci”.

“Tu je prosto najveća odgovornosti i zato verujem da ćemo moći da ustanovimo neka nova pravila i viši nivo ozbiljnosti i odgovornosti u postupanju”, kazao je Vučić.

Marica Mihajlović je kazala da se nada “da će pravda pobediti i da će krivci biti kažnjeni” za to što je njena beba umrla na porođaju 12. januara u Sremskoj Mitrovici, nakon što je od ginekologa-akušera doživela akušersko nasilje.

Ginekolog-akušer M. M. uhapšen je nakon što je majka preminule bebe protiv njega podnela prijavu, i nalazi se u pritvoru.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x