Vučić: Konsultacije o novoj Vladi od ponedeljka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube RTS Sajt - Zvanični kanal printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će naredne nedelje započeti konsultacije sa parlamentarnim strankama o formiranju nove vlade. Vučić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da će razgovarati sa svima koji kako je rekao, žele da poštuju Ustav i zakone Srbije.

“Od ponedeljka krećem u konsultacije u skladu sa Ustavom i zakonu o predsedniku Srbije. Sa svima koji žele da razgovaraju obaviću neophodne konsultacije i posle toga biti spreman da odredim mandatara”, rekao je Vučić.

Ocenio je da se verifikacijom mandata u skupštini Srbije ušlo u “važne procese” formiranja novog saziva parlamenta i nove vlade.

“Uveren sam da taj posao možemo da uradimo relativno brzo i potpuno efikasno”, kazao je Vučić.

On je rekao da je siguran da će biti formirana “sigurna” parlamentarna većina koja će po njegovim rečima, srpski brod voditi u sigurnu i prosperitetnu luku.

“Bilo bi dobro da se pridruži što veći broj njih koji žele dobro svojoj zemlji”, rekao je predsednik i ocenio da i kritike opozicije zasnovane na dokazima doprinose demokratskom ali i ekonomskom razvoju zemlje.

Upitan za tvrdnje opozicije o izbornoj krađi i za primedbe u vezi biračkog spiska u Beogradu, Vučić je rekao da je rekao da je to “poptuno besmisleno”.

“To je najmanja primedba. Birački spisak je dostupan svima, svaki čovek može da proveri da li je upisan. Taj spisak uvek nekima služi za pravdanje za sopstvene neuspehe”, rekao je Vučić.

Ocenio je da neće biti smanjenja tenzija u društvu dok kako je rekao, deo medija sav svoj program zasniva na mržnji prema političkim protivnicima.

“Spreman sam da učinim sve što je moguće da se tenzije smanje i da se razgovara o ključnim pitanjima ali da to ne bude ‘hoćemo vlast bez izbora jer mislimo da bi trebalo da budemo vlast”, rekao je Vučić.

Upitan za formiranje Pokreta za narod i državu, Vučić je rekao da je idejni tvorac tog pokreta koji po njegovim rečima, u užasno složenim geopolitičkim okolnostima mora da razume da je zaštita nacionalnih interesa od vitalnog značaja za Srbiju.

“Pokret treba da ima nedvosmislenu većinu ali i da dobro razume šta su pragmatični interesi zemlje”, rekao je Vučić.

Najavio je da bi brza pruga Novi Sad – Subotca trebalo da bude završena do kraja septembra a da bi prvi vozovi mogli da krenu od 1. decembra.

“To više nije ista zemlja”, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x