Vučić: Ne menjamo politiku, nismo uveli sankcije Rusiji, ‘neverovatan broj Baba Vangi’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne menja politiku i da je već 90 dana na istoj poziciji – da nije uvela sankcije Rusiji.

“Mi smo na srpskoj poziciji, vodimo politiku usklađenu sa nacionalnim, državnim interesom”, rekao je Vučić, prilikom obilaska Obilaznice koja izlazi na Bubanj potok.

On je rekao da je “neverovatan broj ‘Baba Vangi’ na političkoj sceni pa svaki dan gataju, tako su govorili da ću uvesti sankcije Rusiji 3. aprila – odmah posle izbora, a sada je kraj maja”.

Poručio je narodu da “Srbija ponaša odgovorno, a on se ne zaklinje u nešto  kao neki koji se sada međosobno najgore napadaju”.


On je u obilasku radova na deonice obilaznice oko Beograda, od tunela Streževica do Bubanj Potoka, dužine 9,6 kilometara, istakao da je to “žila kucavica” ne samo za glavni grad, odakle će biti izmešten teretni saobraćaj, već i za celu Srbiju jer rešava bezbroj problema u saobraćaju.

“Mnogo toga još moramo da uradimo u Beogradu što nismo u prethodnim decenijama, pre svega u komunalnoj infarstrukturi”, kazao je Vučić i zatražio od izvođača radova na obilaznici da ubrzaju radove.

Izgradnja obilaznice oko Beograda trebalo bi, po njegovim rečima, da bude završena najakasnije do kraja marta iduće godine. Ta investicija je vrednosti milijardu evra, a glavni izvođači radova su kineska kompanija Pauer Čajna i azerbejdžanski Azvirt.

Vučić je dodao da je u planu nastavak izgradnje obilaznice ka Pančevu, mosta na Dunavu i moderne saobraćajnice do Vršca.

Deonica obilaznice od mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj Potoka duga je 20,4 kilometra sa pristupnim saobraćajnicama.

Vrednost projekta je 207 miliona evra, a radovi se finansiraju – 85 odsto iz zajma kineske Eksim banke i 15 odsto iz budžeta Srbije.

Izgradnjom nastavka obilaznice od Bubanj Potoka do Vinče i Pančeva, uključujući novi most preko Dunava, ta saobraćajnica bi bila duga oko 69 kilometara.


“Nema problema sa količinom šećera, imali smo problema sa jednim tajkunom iz Kolubarskog okruga koji je mislio da je vreme da zaradi veliki novac”, rekao je Vučić.

Dodao je da će se “njime baviti i Bezbednosno-informativna agencija (BIA)”.

Vučić je rekao da svih namirnica ima dovoljno i zamolio građane “da ih ne kupuju po 100 kilograma kao brašna i bacaju jer taj proizvod ne može dugo da stoji”.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u nedelju u 11.00 sati ima zakazan razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

“Nadam se da će razgovor biti dobar i korektan”, rekao je danas Vučić i naveo da će se razgovarati o daljoj saradnji i novom gasnom ugovoru.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara kritikovao opozicione predstavnike rekavši da su se smejali i radovali “kad su lagali da razgovora sa Putinom neće biti”.

Najavio je u narednom periodu važne posete Srbiji i iz Evrope i iz Rusije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x