Kao što će Hrvatska zabraniti Finskoj i Švedskoj da uđu u NATO, tako će i Srbiji u EU

Vučić: Od Amerike veliki zajam za energetske projekte

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uzeti zajam od Sjedinjenih Američkih Država za “razne” energetske projekte.

“Razgovarao sam sa američkom šeficom Eksport-Import banke gospođom Luis o velikom zajmu u budućnosti koju treba da uzmemo za energetske projetke, prvo solarne projekte, a kasnije i za hidroprojekte”, rekao je Vučić u Davosu za TV Pink.

Takođe je reako da je pozvao premijera Dritana Abazovića da prisustvuje večeri “Otvoreni Balkan” u Ohridu narednih dana. Vučić je potvrdio da je imao veoma kratak susret sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Odgovarajući na pitanja o tekstovima u hrvatskim medijima posle podizanja prve opužnice u Srbiji za ratne zločine u Hrvatskoj, u kojima se kaže da je Vučić “mali Putin” i da Srbija nikad neće ući u Evropsku uniju, Vučić je odgovorio da neće odustati od “traženja pravde za srpske žrtve”.

“Hrvati misle da imaju pravo da vam određuju šta ćete da radite i ako niste kao bivša vlast koja je pred njima pezila i puzila, čim neko kaže da poštuje njihove žrtve, ali imamo decu pobijenu i nećemo da odustanemo od pravde, postajete najveći zločinac”, rekao je Vučić.

On je dodao da “kao što će Hrvatska zabraniti Finskoj i Švedskoj da uđu u NATO, tako će i Srbiji u EU”.

Vučić je ponovio da je Jasenovac “najveće stradalno mesto” Srba u Drugom svetskom ratu, i dodao da je on “u stanju da govori o žrtvama za koje su krivi Srbi”, a da druga strana to nije u stanju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x