Vučić: postignut dogovor da prepodne počne uklanjanje barikada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je sa Srbima sa severa Kosova postignut dogovor da od danas u prepodnevnim satima počne uklanjanje barikada.

Vučić je u obraćanju javnosti nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa severa Kosova u vojnoj kasarni “Stefan Nemanja” u Raškoj, rekao da “uklanjanje barikada nije jednostavno i ne moze za dva sata” da se uklone

“Da li za 24 ili 48 sati, barikade će biti uklonjene, ali nepoverenje nije uklonjeno”, rekao je Vučić.

On je rekao da je sa predstavnicima Srba “imao razgovor koji je bio sve samo ne lak”, ali da je presudilo to što su dobili garancije od SAD i EU, odnosno “papire koji nama u formalno-pravnom smislu nešto znače”.

“Bar smo dobili nešto na papiru. Dali smo svima te papire, da pronadju jednu lošu stvar, nema te loše stvari”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, zaključak štaba za barikade koji su mu Srbi predali, navodi da je Vučićeva reč za njih garancija “da će imati podršku za sve ono sto sledi”, da će, ukoliko se nastave hapšenja, “zatvoriti sever Kosova” novim barikadama, kao i da se traži od predsednika Srbije da “nikada ne prizna” nezavisnost Kosova.

“Ostaje da verujemo ovim ljudima (SAD i EU) da će poštovati to što su rekli. Ako se to ne desi vaša država će biti uz vas i lično ću biti uz vas. Krenu li da hapse Srbe zbog barikada, imaćete za sve što posle toga preduzmete podršku”, kazao je Vučić.

8.30

Uklanjanje barikada na Rudaru još nije krenulo niti je ljudima sa barikada rečeno kad će one biti uklonjene, preneo je jutros RTS.

Vučić je kasno sinoć u obraćanju javnosti nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa severa Kosova u vojnoj kasarni “Stefan Nemanja” u Raškoj, rekao da “uklanjanje barikada nije jednostavno i ne mogu za dva sata” da se uklone.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x