Vučić: Povećanje plata u vojsci 25 odsto od 1. januara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će zaposlenima u Vojsci Srbije, vojnicima po ugovoru, od 1. januara 2023. godine plate biti povećane za 25 odsto.

Vučić je za televiziju Prva rekao da je to način da pokažu da vojnici mogu da budu dobro plaćeni, jer su po njegovim rečima, prva i druga brigada dobro opremljene, ali slabo popunjene.

“Imate treću i četvrtu brigadu od Vranja do Kraljeva, to je Vojska Srbije”, kazao je predsednik, navodeći da “Beograd i Vojvodina praktično ne postoje”.

Kada je u pitanju obavezni vojni rok, Vučić je istakao da je ta odluka pred Skupštinom Srbije, ali da je on, “kao vrhovni komandant vojske”, za uvođenje te obaveze.

“Mislim da to treba da bude kratak vojni rok… Da li će to biti tri ili četiri meseca, ili 100 dana, mislim da je to zaista ništa i u poređenju sa iskustvom i znanjem i sa dugom koji, na kraju krajeva, svi imamo prema otadžbini”, kazao je predsednik.

Komentarišući to što se Srbiji zamera što kupuje novo naoružanje, Vučić je naveo da trka u naoružavanju u svetu traje od 1945. godine do danas.

“Na kraju, na svetskom nivou, pobeđuje taj koji ima oružje”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x