Vučić pozvao norveškog kralja da poseti Srbiju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix via AP
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti Norveškoj, sastao se danas u Oslu sa norveškim kraljem Haraldom Petim i prestolonaslednikom Hokonom i pozvao ih da posete Srbiju.

Razgovarali smo o prijateljstvu naših naroda i tradicionalnim vrednostima koje delimo, ali i o brojnim izazovima sa kojima se svi suiočavamo, objavio je Vučić na Instagramu uz fotografijre susreta u Kraljevskoj palti u Oslu.

Vučić je danas u Oslu razgovarao s norveškim premijerom Junasom Garom Stereom o jačanju političke i ekonomske saradnje i planovima i projektima u oblasti energetike, infrastrukture i investicija.

On se pre toga sastao i s predsednikom parlamenta Norveške Masudom Garahanijem kome je, kako je naveo, zahvalio jer je Norveška uvek bila spremna da pomogne Srbiji, ne samo svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, već i u ekspertskoj i finansijskoj pomoći njenim reformskim procesima,  posebno modernizaciji energetskog sistema.

“Danas otvaramo novo poglavlje u odnosima Srbije i Norveške”, objavio je Vučić na Tviteru posle sastanka s Garahanijem.

Tokom dvodnevne posete Norveškoj Vučić će se sastati i s norveškim privrednicima iz energetskog sektora, najavljeno je u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x