Vučić pred građanima Sjenice postavlja pitanja republičkim funkcionerima koje je poveo sa sobom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/MO)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa građanima Sjenice o planovima i projektima koji su planirani za naredni period duže od tri sata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sjenici da se problem velikih dugovanja za struju javnih preduzeća u tom gradu, kao i u Novom Pazaru i Tutinu, može rešiti kroz reprogram ali da država “još nikome porez nije oprostila”.

Vučić je, tokom razgovora sa građanima, predstavnicima mesnih zajednica i javnih preduzeća u ovim opštinama, rekao da “ne postoji mogućnost da se otpiše porez, koji mora da se plati”, povodom toga što te tri opštine za struju duguju polovinu od oko 700 miliona dinara, koliko je ukupan dug prema EPS-u svih gradova, opština i javnih preduzeća u Srbiji.

“Ne možete ništa da uradite jer imate mesečnu obavezu da plaćate velike kamate. Samo za struju tri opštine duguju 400 miliona dinara, skoro četiri miliona evra”, rekao je Vučić i dodao da je taj problem u opštini Sjenica moguće rešiti prebijanjem duga JP PEU “Resavica” prema opštini.

Vučić je u razgovoru sa građanima najavio i da će biti “različitih vrsta promena u državnim organima”.

On je rekao da je njegova poseta Sjenici “van izborne kampanje i da neće doći u izbornoj kampanji”, ali da ljudi kada izađu na izbore treba da gledaju “da li je neko uradio put, kanalizaciju, vodovod”.

Vučić je ponovio sve što je ranije danas govorio, a to je da će Sjenica dobiti najmoderniju i najskuplju školu, da će u Dom zdravlja biti uloženo šest miliona evra, da će biti izgrađen 51 kilometar auto-puta od Duge Poljane do Požege, da će se uraditi kanalizacija i vodosnabdevanje kao i stabilno snabdevanje strujom, i da će sve biti završeno u naredne četiri godine.

Sa predsednikom Srbije su u Sjenici i direktorka Elektromreže Jelena Matejić, direkotr EPS-a Milorad Grčić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, koji pred građanima odgovaraju na Vučićeva pitanja o početku ili ceni radova.

Vučić je građanima Sjenice rekao da je spreman da sa njima razgovara dva ili tri sata, ali su do sada govorili samo opštinski funkcioneri.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x