Vučić predložio Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Aleksandar Vučić predložio je danas dosadašnju premijerku Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

“Ana neće biti četiri godine predsednik Vlade. Njen mandat će trajati kraće i doći će do promena u Vladi 2024. godine”, naveo je Vučić u obraćanju iz Predsedništva.

Vučić je Brnabić predložio nakon što je saslušao mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista.

“Odluka je bila komplikovana, složena i unutar najveće stranke u zemlji. Kad je došlo do izbora izmedju Ane Brnabić i Miloša Vučevića ni najveća politička stranka u zemlji nije želela da se izjašnjava jer oboje imaju njihovu političku podršku”, kazao je Vučić.

On je dodao da je odluka o izboru Ane Brnabić za mandatara posledica dogovora unutar Srpske napredne stranke (SNS), ali i razgovora sa koalicionim partnerima.

“Kod nas nema nikakvih trzavica, svadja, problema. U Anu Brnabić imam bezgranično poverenje jer je pokazala izuzetnu marljivost”, rekao je predsednik Srbije i lider SNS.

Najavio je da će dosadašnji gradonačelnik Novog Sada i kandidat za mandatara Miloš Vučević biti potpredsednik Vlade Srbije.

“Miloš Vučević će biti veoma značajan činilac nove Vlade, mislim da će uneti dodatnu ozbiljnost i odgovornost”, rekao je Vučić.

Dodao je da će lider SPS i predsednik Skupštine Srbije u prethodnom mandatu Ivica Dačić “pored važnog ministarskog mesta” obavljati i funkciju koordinatora službi bezbednosti.

“Ivica Dačić će imati još značajniju funkciju u državnom aparatu. Siniša Mali, u kog imam ogromno poverenje, biće jedan od potpredsednika Vlade”, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x