Vučić: Razgovaraću sa Rio Tintom da ne smeju da misle samo na svoj profit, već i na život ljudi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen RTS
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će razgovarati sa kompanijom Rio Tintom da ne prave deponiju izmedju Jadra i Korenite, kao i da ne smeju da računaju samo na svoj profit, već i na život i zdravlje ljudi na tom prostoru.

“Obećavam, razgovaraćemo i videćemo kakave su ugovorne obaveze prema Rio Tintu i od njih ćemo da tražimo, da se odlagalište ili deponija skloni, kao i da ne mogu samo na svoj profit da računaju nego i na život i zdravlje ljudi”, rekao je predsednik u Gornjim Nedeljicama.

Vučić je rekao da će predložiti vladi Srbije da se napravi Zeleni fond za Zapadnu Srbiju, o kojem će odlučivati samo narod, a ne država.

“U taj fond bismo uključili Mačvanski okrug, Kolubarski i Zlatiborski okrug i u njemu će narod učestvovati, i odlučivati kome će davati pare. U budžetskim zelenim fondovima država je odlučivala, a u ovom ćete samo vi (narod)”, rekao je on.

Predsednik je dodao da će taj zeleni fond verovatno biti formiran već od 1. januara i za njega će biti odvojeno 10 miliona evra.

Napravićemo Izmene zakona o eksproprijaciji, tako da on na kraju ne bi ni važio

“Pošto je zakon o eksproprikaciji ustavan, potpisao bih ga, ali da pre toga napravimo novi zakon o izmenama i dopunama tog zakona, da ide po hitnoj proceduri u Skupštinu, da možemo da ga usvojimo pre Nove godine i da zakonom o izmenama i dopunama zakona o eksproprijaciji vratimo stari zakon, kao da nema nikakvih izmena, tako da, de fakto, taj zakon ne bi ni važio”, rekao je Vučić u Gornjim Nedeljicama.

On je rekao da će sa tom idejom pred vladu izaći u ponedeljak.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x