Vučić s predstavnicima kompanije Ziđin Koper o eksploataciji dragocenih metala

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Majdanpek, 9.09.2022. - Po recima aktivista pokreta "Ne damo Staricu", koji su na grebenu planine Starica iznad Majdanpeka postavili kamp kako bi sprecili miniranje planine, juce ih je napala grupa radnika Zidjina kineske nacionalnosti. Sukob su sprecili pripadnici obezbedjenja firme FTO iz Beograda, koju je angazovala kineska kompanija Zidjin. Povredjeni su aktivisti Nenad Miladinovic i Dragan Dmitrovic. (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima kineske kompanije “Srbija Ziđin Koper” o projektima ubrzane eksploatacije dragocenih metala, koji će, kako je, maglasio osnažiti ekonomski razvoj države.

Vučić je na Instagramu napisao da je sa predstvanicima te kompanije razgovarao o brojnim pitanjima od obostranog interesa, te da su razgvori bili odlični.

“Razgovarali smo o brojnim pitanjima od obostranog interesa, a posebno o projektima ubrzane eksploatacije dragocenih metala koji će dodatno osnažiti ekonomski razvoj Srbije i još više podići Bor, Majdanpek, Kladovo, Negotin, Zaječar i ceo istok zemlje”, naveo je on.

Kazao je da su tokom sastanka razmotrili i planove za proširenje kapaciteta i dodatne investicije u sisteme za smanjenje aerozagađenja.

“Time će rudnik Čukaru Peki (pet kilometara južno od Bora) postati jedan od lidera u zaštiti životne sredine u Srbiji”, naveo je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x