Vučić: Spreman da razmotrim promenu odluke o odlasku u Tiranu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman da, zajedno sa saradnicima iz Vlade, razmotri mogućnost da promeni odluku da ne putuje u Tiranu, na Samit lidera zemalja Zapadnog Balkana, zbog odluke zvanične Prištine da imenuje Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak na Kosovu i reakcije Evropske unije na tu odluku.

Nakon susreta sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varhejijem, Vučić je rekao da mu je sagovornik nedvosmisleno rekao da ljudi iz Evropske unije misle da je važno da predstavnik Srbije bude u Tirani.

“Ja sam rekao da lično ne vidim smisao, ali sam spreman da saslušam argumente. Premijerka Ana Brnabić misli da je važno da budem u Tirani i ja sam spreman da o tome razgovaram, jer to nije pitanje moje sujete i moje izjave”, rekao je Vučić.

On je rekao da će sa kolegama iz Vlade razmotriti mogućnost da tu odluku promeni, jer premijerka misli da  postoji šansa da se u Tirani nešto kaže o svemu onome što muči srpski narod na Kosovu.

“Videćemo u narednim danima… Ali ni za jednu reč koju sam rekao – nisam se pokajao. Mislim sve to i o Aljbinu Kurtiju i o Nenadu Rašiću i o Radi Trajković. Sve što sam rekao juče, napišite i danas. Da li je trebalo da koristim diplomatski rečnik? Možda. Ali da sam nastupio na drugačiji način, ne bi nas niko čuo”, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x