Vučić: Srbija mora da nastavi evropski put

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; printscreen N1
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Beogradu da Srbija mora da razgovara sa Prištinom i Zapadom i da nastavi evropski put, jer bi u suprotnom bila “politički i ekonomski izgubljena”.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da bi “bilo pitanje nedelja” kada bi Srbiji bio ukinut bezvizni režim sa EU da je zapadnoj petorci u petak u Beogradu rekao da ne želi da razgovara o francusko-nemačkom planu za Kosovo, koji su sve članice Unije prihvatile.

“Mogao sam da im kažem da nećemo da razgovaramo o tome, ali bi bilo posledica. Bilo bi pitanje nedelja kada bi nam ukinuli bezvizni režim sa EU. Drugo što bi nam se dogodilo, ne bi bilo više stranih investicija, a mnoge bi se i povukle iz Srbije”, kazao je Vučić.

Naveo je da samo Nemci u Srbiji zapošljavaju 80.000 ljudi i da je taj broj duplo veći ako se dodaju Amerikanci, Francuzi i Italijani.

“Srbija mora da učestvuje u dijalogu, mora da nastavi evropski put, ne zato što obožavam njihovo licemerje, već zato što ekonomski moramo da opstanemo i da napredujemo, ne smemo da postanemo izolovani”, rekao je Vučić.

Na komentare da zapadne kompanije neće zaista da napuste Srbiju jer ovde stiču profit, Vučić je kazao da su i u Rusiji do pre godinu dana “pravili profit”, pa su se “svi povukli” posle ruskog napada na Ukrajinu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x