Vučić: Sve ide u tom smeru da su izbori 17. decembra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je da “sve ide u tom smeru” da će izbori biti 17. decembra ove godine i za opoziciju naveo da nema nikakav program osim napada na njega.

“Uvek poštujemo manjinu, tražili su beogradske i parlamentarne izbore i imaju ih”, rekao je Vučić, za TV Hepi.

Prema njegovim rečima, ostalo je “i više nego što je potrebno” za izbornu kampanju.

On je naveo i da je “trebalo sada 21-og da idemo sa promocijom pokreta ali kako je ovo krenulo – petnaest dana, pa ide Granada (Treći samit Evropske politič­ke zajednice), pa Pojas i put u Kini”.

Aleksandar Vučić izjavio je i da nema potvrdu da će se sresti sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na marginama predstojećeg skupa “Pojas i put”, u Kini, o čemu su pisali neki mediji.

“Ja nemam nikakvu potvrdu i nisam bio u kontaktu”, rekao je Vučić, za TV Hepi, navodeći da su to pustili kao vest neki mediji da bi dodatno “zasolili” položaj Srbiji u ovoj situaciji.

Kako je dodao, “nismo imali nikakav kontakt, pretpostavljam da ću, ako bude na samitu da ću ga videti, ako ne bude neću, nemam pojma kakav je plan”.

On je naveo da je dogovoren bilateralni sastanak sa kineskim predsednikom Siom, dodajući da će u Kini biti i mađarski premijer Viktor Orban.

“Ići će jedanaest, dvanaest ministara”, rekao je Vučić, navodeći da je planirano potpisivanje brojnih važnih sporazuma.

On je optužio policiju Kosova  za upade u bolnice i vrtiće, te dodao da “122 dana nema nikakvog ulaska srpske robe” na Kosovo.

Prema njegovim rečima, zbog toga nema ni kiseonika u bolnicama.

Ocenio je i da većina ljudi ne zna koliko teško Srbi žive na Kosovu.

Naveo je i da, kada se nešto desi, jedne večeri im dodje da vrisnu i reaguju ali je, kako je naveo, pitanje koliko njih bi bilo spremno da se sutra odrekne 10 ili i20 odsto penzije ili plate.

Prema njegovim rečima, još je gora situacija ukoliko bi neko treba da provede makar tri dana na nekoj vežbi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x