Vučić: Težak sastanak sa petorkom, narednih dana važni sastanci u Briselu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prva.rs video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je imao “težak sastanak” sa predstavnicima SAD i Evropske unije, te da očekuje važne sastanke u Briselu narednih dana.

“Težak sastanak sa petorkom. Verujem da ćemo u narednom periodu pronaći put za izlazak iz krize. Narednih dana očekujem važne sastanke u Briselu”, napisao je na instagramu nakon sastanka u opisu fotografije sa prdstavnicima.

Predstavnici SAD, EU, Francuske, Nemačke i Italije su danas u Beogradu i Prištini, sa ciljem oživljavanja dijaloga i podsticanja dve strane da se znatno ozbiljnije angažuju na primeni Sporazuma o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije.

U delegaciji su specijalni predstavnici SAD i EU za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak, spoljnopolitički savetnici predsednika Francuske i kancelara Nemačke, Emanuel Bon i Jens Pletner, i diplomatski savetnik premijerke Italije Alesandro Katane.

Oni su prvo u Prištini razgovarali sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, nakon čega je Lajčak izjavio da su došli sa planom koji će predstaviti i jednom i drugom lideru, ali nije rekao detalje plana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x