Vučić: Tri kosovska policajca uhapšena 1,8 kilometara u dubini centrale Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube RTS Sajt - Zvanični kanal printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da su tri kosovska policajca uhapšena na lokaciji koja je 1,8 kilometara udaljena od administrativne linije s Kosovom i odbacio navode kosovskih zvaničnika koji su to nazvali “otmicom i kidnapovanjem”.

On je za RTS rekao da garantuje da se nijedan policajaca i vojnik Srbije nije približio administrativnoj liniji. Vučić je kazao da je Srbija ozbiljna i civilizovana država i da niko od uhapšenih nije pretučen niti maltretiran na bilo koji način.

On je kritikovao premijera Kosova Aljbina Kurtija koji zbog “otmice policajaca” uvodi zabranu uvoza srpske robe, ocenivši da se time ugrožava opstanak Srba na Kosovu.

“To pokazuje njihovu nameru da zauvek proteraju srpsko stavnovništvo sa prostora severa Kosova”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečinma, zabrana uvoz srpske robe na Kosovo je suprotna svim propisima, od Cefta sporazuma do svih ostalih.

Vučič je ocenio i Kurti želi da izazove rat i sukobe, kako je kazao, “po svaku cenu”.

On je istakao da je uvek izbegavao da se koristi rečnikom optužbi i da se trudio da uvek traži mogućnosti za kompromise.

“Plašim se da smo prešli Rubikon i da će biti veoma težak povratak u realnost za koji će Srbija dati uvek sve od sebe da se dogodi”, dodao je Vučić.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x