Vučić u Minhenu razgovarao sa Borelom: Srbiji snažno zamereno neuvođenje sankcija Rusiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; BetaPhoto/European Council
Podelite vest

Vučić se danas, drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, sastao s visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom sa kojim je imao, kako je napisao, “otvoren razgovor” i “pripreme za nastavka dijaloga između Beograda i Prištine”.

“Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Ruskoj Federaciji”, napisao je Vučić na svom Instagram profilu i dodao da se razgovori uskoro nastavljaju.

Borel je na svom Tviter nalogu napisao da se sastao sa Vučićem na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, “uoči dijaloga na visokom nivou” koji saziva  za 27. februar i ukazao na potrebu napredovanja po pitanju predloga EU o normalizaciji odnosa sa Kosovom kao i na značaj usklađivanja sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

Kako je naveo Borel, sastao se s predsednikom Srbije “da razgovara o potrebi da se napreduje po pitanju predloga EU o normalizaciji odnosa sa Kosovom” i  “značaju usklađivanja” sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU (CFSP). “Oba (pitanja) su ključna za put Srbije ka EU”, napisao je on.

Sastanku je prisustvovao i predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, prema slikama koje je Vučić priložio na Instagram profilu.

Vučić je juče, prvog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, razgovarao sa više zvaničnika, a imao je i kratak sastanak sa Borelom i najavio da će u Minhenu još razgovarati sa njim.

Evropska služba za spoljne poslove saopštila je juče da su Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdili da će u ponedeljak, 27. februara doći u Brisel na nastavak dijaloga pod okriljem EU.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x