Vučić u sredu u Priboju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Saša Đorđević/DS
Podelite vest

Predsednik Aleksandar Vučić posetiće Priboj u sredu, 12. januara, kako bi doprineo smanjivanju međunacionalnih tenzija u tom gradu, potvrđeno je u Predsedništvu Srbije.

Vučić će tom posetom praktično odgovoriti na poziv koji su mu uputili predstavnici lokalne samouprave u Priboju, predsednik Opštine Lazar Rvović i sve tri bošnjačke stranke koje participiraju u vlasti, kao i predstavnici Islamske zajednice, da dođe u njihov grad, kako bi zajednički ulili poverenje Bošnjacima i potvrdili još jednom da je Srbija i njihova država.

Tenzije u Priboju porasle su kada je se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem pripadnici MUP-a na jednoj proslavi pevaju “Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice”, a zatim se uoči Božića dogodio incident u kojem je grupa mladića skandirala “Božić je, Božić je, pucaj u džamije”.

Predsednik Vučić je i pre nekoliko dana rekao da će Bošnjaci u Srbiji biti uvek bezbedni i da je ovo njihova zemlja, dodajući da niko ne može da misli da je dobro i pametno da se vređaju ili da se preti pripadnicima drugih naroda podsećanjem na ubistva nevinih ljudi, kao i da ne postoji čovek koji to može da opravda.

Inače, policija u Priboju identifikovala je mladića (18) koji je u noći između 6. i 7. januara izazvao incident u kome se vređaju građani druge nacije i vere.

Pre nekoliko dana ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin osudio je ponašanje policijskih službenika u Priboju, i dodao da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x