Vučić u Tirani: Kad niste za stolom onda ste na meniju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana, cije ce glavne teme biti zajednicko suocavanje s posledicama rata u Ukrajini, i jacanje bezbednosti i otpornosti na strano mesanje, bice odrzan danas u Tirani. Foto: BetaPhoto/Nevena Zarić
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tirani da će sa svima razgovarati i iz regiona i iz Evrope, i da je “bolje biti za stolom” jer je to dobra prilika da budu očuvani interesi Srbije.

“Uvek je bolje biti za stolom jer kad niste za stolom onda ste na meniju, ovako je dobra prilika da čuvamo interese Srbije”, rekao je Vučić novinarima u Tirani uoči početka Samita EU – Zapadni Balkan.

Kada je reč o napretku regiona u oblasti evrointegracija, rekao je da nije optimističan već realističan i da je došao u Tiranu da sluša evropske i rgionalne zvaničnike i od njih uči.

Foto: BetaPhoto/Nevena Zarić

Sporazum o smanjenju cena rominga između Zapadnog Balkana i EU, čije potpisivanje je najavljeno tokom samita u Tirani, ocenio je kao važno za građane u regionu.

“Verujem da ćemo ovde čuti i nešto o EU strategiji za budućnost i to je najvažnije za sve nas”, rekao je on.

Dodao je da će sa svima imati sastanke, a kao posebne bilateralne sastanake istakao je sastanake sa premijerkom Italije Djorđom Meloni i sa holandskim i belgijskim premijerima Markom Ruteom i Aleksandrom de Kroom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x