Vučić: Uskoro dobre vesti za kompaniju Fijat u Srbiji i za radnike u Kragujevcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da bi uskoro premijerka Ana Brnabić trebalo da objaviti dobre vesti u vezi sa poslovanjem kompanije Fijat u Kragujevcu, ali nije želeo da iznosi detalje.

“Nadamo se da ćemo uskoro imati da objavimo dobre vesti za Fijat, ali još o tome ne mogu da govorim. O tome će više da priča predsednica Vlade Ana Brnabić kada neke stvari budu završene, što će biti dobre vesti za kragujevačke radnika”, kazao je on na konferenciji za novinare.

Na pitanje novinara da li će prilikom posete Rusiji predsednika Vladimira Putina podsetiti da je obećao uvoz Fijatovih automobila iz Srbije pre šest-sedam godina, Vučić je kazao da taj uvoz nije bio dozvoljen zbog Evroazijske unije, dodavši da ga nije sramota da moli ruskog predsednika, te da je uvek svestan i mogućeg neuspeha.

“Danas imamo sniženu proizvodnju i nama je Fijat bio na prvom mestu izvoznika i značajnog kontributora BDP-u od 2013. i prve polovine 2014. godine. Sada se to mnogo promenilo i nama je Fijat daleko, daleko iza najznačajnijih investitora”, rekao je Vučić.

Dodao je da se Srbija promenila i da je narasla u ekonomskim smislu, da je danas “ozbiljnija i naprednija ekonomija”.

“Imamo mnogo kompanija koje su značajnije od samog Fijata, ali ne znači da nam je Fijat beznačajan”, kazao je Vučić i najavio skoru objavu vesti o toj fabrici.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x