Vučić: Vlada odmah da formira tim koji će se boriti protiv prijema Kosova u SE!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Vladu, čijoj je sednici prisustvovao, da što pre, već danas, formira tim koji će se boriti protiv prijema Kosova u Savet Evrope (SE), napominjući da je neophodno da se bore što snažnije mada su šanse minimalne.

“Koristite novi argument – da Priština nije ispunila nijedan uslov da bude primljena u organizacije koje brinu o ljudskim pravima. To je ključni argument. Prištini ne pada na pamet na formira Zajednicu srpskih opština”, rekao je Vučić na početku sednice.

On je ministrima rekao da dosadašnji argument, da Kosovo nije država, neće imati efekta jer ogromna većina članica Evropske unije (EU) ima drugačiji stav i priznaje Kosovo kao nezavisno. Takođe je ukazao da je izvesetilac za Kosovo Dora Bakojani, prvobitno govoreći o prijemu Kosova, navela da će Priština prestati sa izgradnjom baza na severu Kosova i da se formira ZSO, ali da to nije ispoštovano.

On je najavio da će boraviti sedam, osam dana u Njujorku kako bi razgovarao sa što više članica Ujedinjenih nacija (UN) povodom najavljene Rezolucije o genocidu u Srebrenici, iza koje stoji Nemačka.

Dodao je da će 21. aprila otići tamo, a da je već razgovaro sa nekima telefonom, dodajući da Srbiji u svakom slučaju ostaje da se bori.

“Zamislite, takav akt u UN da je Nemačka počinila genocid u Drugom svetskom ratu ne postoji. Nikad nije izglasan”, rekao je Vučić, pozivajući članove Vlade da se više angažuju na spoljno-političkom planu.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x