Vučić: Vučeviću odbrana, Gašiću unutrašnji poslovi, u vladi i Vesić

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) počela je oko 11 sati u MTS dvorani, a na njoj je Aleksandar Vučić objavio predloge kandidata za ministre u novoj vladi.

Vučić je na početku sednice Glavnog odbora rekao da je novi kabinet napravljen da “prezimi ovu i možda sledeću zimu”.

“To je to, onda će doći do još temeljnijih promena”, kazao je Vučić na početku sednice Glavnog odbora SNS u Beogradu.

Najavio je da u novoj Vladi neće biti dosadašnji ministi Nebojša Stefanović, Branislav Nedimović, Jadranka Joksimović.

“Oni će nastaviti vredno da rade za našu stranku”, kazao je Vučić.

Na čelu vlade biće Ana Brnabić, Ivica Dačić biće potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, a Miloš Vučević ministar odbrane i potpredsenik vlade.

Ministar finansija i takođe potprednik Vlade biće Siniša Mali, a unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Na čelu resora poljoprivrede i šumarstva biće Jelena Tanasković, životne sredine Irena Vujović, a građevine Goran Vesić.

Ministarka rudarstva i energetike biće Dubravka Negre. Aleksandar Martinović biće na čelu ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a Tomislav Žigmanov na čelu ministarstva manjinskih prava i društvenog dijaloga.

Ministar unutrašnjih poslova biće Bratislav Gašić, Tanja Miščević biće ministarka za evropske integracije, a resor nauke i inovacija vodiće Jelena Begović.

Danica Grujičić biće ministarka za zdravlje, Nikola Selaković za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, a Darija Kisić – za brigu o porodici.

Husein Memić biće ministar turizma i omladine, a Zoran Gajić ministar sporta. Maja Gojković ostaće na čelu ministarstva kulture, a Milan Krkobabić vodiće ministarstvo za brigu o selu.

Ministarstva telekomunikacija i informisanja, kao i ministarstva za javna ulaganja ostaju nepopunjena.

Sednici Glavnog odbora prethodila je sednica Predsedništva SNS koja je bila zatvorena za javnost, a prisustvovali su joj predsednik Aleksandar Vučić, mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić, Vladimir Orlić, Siniša Mali, Miloš Vučević, Nevena Đurić, Aleksandar Šapić, Marko Đurić, Darija Kisić, Jadranka Joksimović, Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar, Irena Vujović, Nikola Selaković, Marija Obradović, Nebojša Stefanović, Tomislav Momirović, Milenko Jovanov, Vladimir Đukanović, Goran Vesić, Nebojša Bakarec.

Vučić nabrajajući imena kandidata, nije pročitao imena Zorane Mihajlović i Aleksandra Vulina.

Otvarajući sednicu Glavnog odbora SNS rekao je da su neka ministarska mesta još uvek nepopunjena.

Inače, predsedništvo Socijalističke partije Srbije jednoglasno je jutros prihvatilo dogovor koji je lider socijalista Ivica Dačić postigao sa Vučićem o sastavu nove Vlade. Prema tom dogovoru iz koalicije SPS – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije Branko Ružić biće ministar prosvete, Ivica Dačić ministar spoljnih poslova, šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i prvi potpredsednik vlade. Rade Basta iz Jedinstvene Srbije trebalo bi da bude ministar za privredu, a SPS će u novoj vladi imati i dva ministra bez portfelja – Novicu Tončeva koji će biti zadužen za razvoj nerazvijenih opština i Đorđa Milićevića, za kojeg će naknadno biti dogovoren resor.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x