Vučić: Za godinu dana brzom prugom od Beograda do Subotice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novi Sad, 8.12.2022. - Brzi voz "Soko", koji stize na relaciji Beograd-Novi Sad, stize na odrediste. (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio da će za godinu dana moći da se od Beograda do Subotice stigne brzom prugom za 75 minuta.

On je u obilasku završenih radova na vijaduktu u Vrbasu, na delu treće deonice međunarodne brze pruge od Beograda do Budimpešte, rekao da je zadovoljan radom kineskih kompanija China Railway International i CCCC, koje su glavni izvođači radova na brzoj pruzi.

“Mađarska će svoju deonicu pruge završiti 2026. godine. Tada će se od Beograda do Budimpešte putovati dva sata i 40 minuta”, kazao je Vučić.

Brza pruga, po rečima Vučića je jedna od velikih investicija koje menjaju lice Srbije, dovode investitore i turiste, menjaju životni standard i navike. Vučić je kazao da se nada da će sledeće godine da ugosti kineskog predsednika Si Đinpinga i da izraz zahvalnost za kineski doprinos razvoju Srbije.

Vijadukt u Vrbasu, dužine 1.417 metara i jedan je od četiri objekta koji će biti izgrađen iznad kanala Dunav – Tisa – Dunav (DTD). Radovi na izgradnji novog vijadukta u Vrbasu počeli su 1. jula 2022. godine, a kako je ugovoreno rok za završetak radova je 38 meseci.

Pruga od Beograda do Budimpešte, na kojoj će prosečna brzina vozova biti 200 kilometara na sat, je zajednički projekat Srbije, Mađarske i Kine u okviru inicijative “Pojas i put”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x