Vučić: Zima će proći bez problema u snabdevanju strujom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Foto: Beta/Amir Hamzagić
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izavio je danas da je gotovo nemoguće da energetski sektor opet iznenade veliki kvarovi i procenio da će zima proći bez velikih problema, te da gradjani Srbije neće gotovo ništa osetiti zbog energetske krize.

Vučić je tokom posete Termoelektrani Kostolac rekao da danas ima kvarova na svega 500 priključaka, da svi imaju struju i da je obezbedjeno stabilno snabdevanje uz istu cenu električne energije koja je jedna od najnižih u Evropi. Zahvalio je rudarima koji su na kopovima juče iskopali 34.000 tona i prebacili normu za 13 odsto.

“Juče je potrošnja bila 116.830 megavat sati, mi smo proizveli oko 99.000, ostalo smo uvezli. Pre nekoliko dana imali smo samo 70.000”, rekao je Vučić i dodao da su radni dani problem jer industrija odlično radi.

Objasnio je da u TENT-u trenutno radi sedam od osam blokova, ali ne punom snagom “jer se to djubre i blato zadržalo”, pa se dodaje mazut, a nedostatak mazuta se rešava sa Iranom i Azejrbedžanom. Vučić je najavio da će iz Kostolca svakog dana u Obrenovac biti poslato 3.000 tona kvalitetnijeg uglja, kako bi se osnažili kapaciteti.

Na pitanje koja je svrha njegove današnje posete, Vučić je odgovorio da je predsedniku mesto uz svoj narod, i da je došao da “obodri rudare”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x