Vučićev bilbord u centru Niša bez dva slova, u pitanju doterivanje pred izbore?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Bilbord za dobrodošlicu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji na najvećem niškom hotelu “Ambasador” stoji još od početka decembra prošle godine, ostao je bez dva slova. Nišlije se pitaju da li to znači da će biti uklonjen, ili je u pitanju samo doterivanje pred izbore.

Najveći Vučićev bilbord na svetu osvanuo je na fasadi hotela “Ambasador” 10. decembra 2021. godine, neposredno pred njegovu najavljenju posetu Nišu u znak dobrodošlice.

Kada je postavljen, vlasnik hotela je kazao da je bilbord izraz zahvalnosti predsedniku za sve što je učinio za privrednike Niša. Dva meseca kasnije, upitan do kada će giganstki bilbord biti na njegovom hotelu, vlasnik je kazao da ne zna koliko će dugo da stoji, ali „pošto se bliže izbori, neka stoji i dalje“.

Danas su građani primetili da nedostaju dva slova u poruci “dobrodošao predsedniče”, pa su se zapitali da li to znači da će bilbord biti uklonjen i to na samo dve nedelje pre izbora koji su zakazani za 3. april.

Foto: S.L.

Govoreći o gigantskom biblobrdu u centru Niša, sociolog Đokica Jovanović je rekao da on ne oslikava Nišlije, jer ima i onih kojima ozbiljno smeta i u estetskom i simboličkom smisli, a najviše je onih koji “glume da im ne smeta”.

On je postavljanje bilborda okarakterisao kao “čin sitnog udovištva” i dodao:

„Čak i da je Vučić mnogo učinio za privrednike Niša, neka mu daju plaketu ili pozovu na neki događaj. Ovako, ova grandomanija ukazuje na vrlo nizak kulturni status i oligarhije na vlasti i onih koji bi da im se udvaraju ne bi li ih šefovi malo pomilovali po glavi“, istakao je Jovanović.

Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je ipak neka vrsta restauracije, a ne njegovo uklanjanje.

Pojedini niški mediji objavili su da “se skida postojeći natpis koji će biti zamenjen novim”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x