Vučiću, Stefanoviću i Dačiću uručene nagrade povodom 110 godina Prvog balkanskog rata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo odbrane RS video printscreen
Podelite vest

Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca uručilo je danas priznanja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, predsedniku skupštine Srbije Ivici Dačiću i državnom sekretaru u ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Antiću.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva odbrane, statuetu vojvode Vuka, najviše priznanje tog udruženja, na otvaranju izložbe “U godini jubileja – 110 godina Prvi balkanski rat” u skupštini Srbije, primio je general policije u penziji Milorad Veljović u ime predsednika Vučića.

Plakete za doprinos u očuvanju svetlih tradicija dobrovoljačkog pokreta uručene su Stefanoviću, Dačiću i Antiću.

Foto: Ministarstvo odbrane RS video printscreen

Stefanović, koji se obratio u ime svih laureata, kazao je da je velika čast dobiti priznanje od onih koji “neumorno čuvaju tradiciju našeg naroda” i istakao da je to ujedno i obaveza da i u narednom periodu još više zajednički rade na tome.

On je rekao da se srpska vojska u tom ratu nije samo izborila “za slobodu i za južnu i za Staru Srbiju i za Kosovo i Metohiju, već je Srbija iz tog rata izašla kao najmoćnija država na Balkanu, kako su to hroničari i zabeležili”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x