Vujošević: Vučić nije imao direktne veze sa navijačima, ali su bili pod kontrolom SNS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Facebook Fudbalski klub Partizan
Podelite vest

Nekadašnji trener Partizana i kandidat na listi koalicije “Ajmo ljudi” Duško Vujošević izjavio je večeras da smatra da je predsednik države Aleksandar Vučić “dovoljno pametan” da nije imao direktne veze sa navijačima, ali da su bili pod kontrolom Srpske napredne stranke (SNS).

“Mislim da je Vučić dovoljno pametan da nije imao direktne veze sa navijačima. Pre je bio u pitanju kontakt preko Novaka Nedića. Ovo su sve moje pretpostavke. Ali su bili pod kontrolom SNS-a. Vučko koji je u Žandermiji, Sale Mutavi i Velja Nevolja su bili pod kontrolom SNS za odredjene sinakure”, rekao je Vujošević za televiziju Nova S.

Ulazeći u Partizan, kako je dodao, oni su ušli u navijače pa posle u fudbalski klub, košarkaški klub.

“Pošto ne postoji sistem finansiranja vrhunskog sporta, oni koji vode klubove su primali deo vlasti kako bi došli do novca”, rekao je Vujošević.

On je rekao da mu je Vučić, dok je bio član Srpske radikalne stranke, obećao zaštitu te stranke jer je zaštitio navijače Partizana.

“Kao neko ko radi sa navijačima, ko je deo te strukture, bila je ta emisija ‘Insajder’, zbog koje je tad zavladala histerija u vezi navijača gde je ta reč imala negativni predznak. A sport ne može bez navijača i ja sam tada rekao da treba jasno razgraničiti ko su kriminalci medju njima”, rekao je Vujošević.

On je upitao “dokle” će sudjenje grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biti zatvoreno za javnost, kao i “dokle će svima da bude advokat Vladimir Djukanović”, koji je član vladajuće Srpske napredne stranke.

Vujošević je rekao da je ranije zamenik gradonačelnika Beograda i član SNS Goran Vesić urednicima sportskih redakcija nudio njegovu bolničku listu.

“Znam da je (Vesić) zvao urednike redakcija, da im je nudio moju bolničku listu, pričao je o najraznoraznijim prljavim stvarima. Tražio da sazna koliki su moji ugovori. Ja nisam kandidat za gradonačelnika, ja sam nosilac liste koalicije ‘Ajmo, ljudi’, neki tendeciozno hoće da me predstave kao kandidata za gradonačlenika”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x