Vujović sa studentima: Stručna praksa će obogatiti znanja i doprineti budućem razvoju karijere mladih

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine
Podelite vest

Studente 10 fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji će u narednim nedeljama obavljati stručnu praksu u Ministarstvu zaštite životne sredine, danas je primila ministarka Irena Vujović, poručivši im da je praksa u Ministarstvu dobra prilika da kroz praktičan rad i mentorstvo obogate znanja stečena tokom studija i tako doprinesu razvoju svoje buduće karijere.

Vujović je navela da se program stručne prakse u Ministarstvu sprovodi drugu godinu zaredom, kao i da će je u školskoj 2023/2024. godini obaviti 37 studenata master i osnovnih akademskih studija sa različitih fakulteta.

„Drago mi je što sam danas u prilici da pozdravim studente Univerziteta u Beogradu koji su se prijavili za program stručne prakse u Ministarstvu koje vodim. Raduje me što vidim da je među mladima veliko interesovanje za oblast zaštite životne sredine, jer smo ove godine dobili dvostruko više studenata na praksi, nego prethodne godine. Praksa će trajati od četiri do šest nedelja, zavisno od fakulteta, a podrazumeva prezentacije, obuke i mentorski rad u svim sektorima Ministarstva. Studenti će dobiti i potvrde da su obavili stručnu praksu u Ministarstvu, ali za mlade je mnogo važnije što će dobiti priliku da steknu znanja koja će im kasnije pomoći da grade karijere i uspešno realizuju buduće zelene projekte“, rekla je ministarka.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Stručna praksa predviđena je Programom saradnje u pružanju podrške javne uprave visokoškolskim ustanovama u obrazovnom procesu za 2023/2024. godinu, koji koordinira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U Ministarstvu zaštite životne sredine, praksu će obavljati ukupno 37 studenata koji dolaze sa sledećih beogradskih fakulteta: Biološkog, Hemijskog, Fizičkog, Tehološko-metalurškog, Geografskog, Rudarsko-geološkog, Šumarskog, Poljoprivrednog, Pravnog i Fakulteta političkih nauka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x